WELKE occipitale neuralgie? HOE is het gerelateerd aan fibromyalgie? 

Een van de ergste dingen over fibromyalgie, evenals chronische pijn en vermoeidheid, moet een risico zijn bij fibromyalgie, vele andere aandoeningen zoals auto-immuunziekten en bijzonder pijnlijke chronische hoofdpijn.

Naar schatting heeft tot 40 procent van de mensen met fibromyalgie last van migraine of een andere vorm van aanhoudende hoofdpijn. Maar, zoals fibromyalgie, is het moeilijk om naar de bodem te gaan van wat de hoofdpijn veroorzaakt. En net als bij fibromyalgie worden migraine vaak verkeerd gediagnosticeerd. Sommige mensen die aan aanhoudende hoofdpijn lijden, lijden zelfs aan migraine, maar aan een gerelateerde aandoening die occipitale neuralgie wordt genoemd. Wat is occipitale neuralgie dus? Hoe is het gerelateerd aan fibromyalgie? Wat kan worden gedaan om het te behandelen?

Eso-neuralgie achterhoofdsknobbel?

Occipitale neuralgie is een aandoening die chronische pijn veroorzaakt aan de basis van de schedel. Mensen beschrijven het vaak als een mobiele telefoon of een elektrisch mes, vergelijkbaar met spierafvoer. De pijn straalt meestal uit naar de achterkant van het hoofd en de nek naar de zijkanten van het hoofd of achter het oog.

De oorzaak van de aandoening ligt in de occipitale zenuwen. Het zijn zenuwbanen van de achterkant van de nek en de wervelkolom vanaf de zijkant van het hoofd op de hoofdhuid. Maar soms begint een blessure of ontsteking van spierweefsel door de wervelkolom op deze zenuwen te drukken. Dit leidt tot een aandoening die postherpetische neuralgie wordt genoemd, waarbij de zenuwen pijnsignalen naar de hersenen gaan sturen.

Dit veroorzaakt symptomen die lijken op migraine, waardoor het moeilijk is om de ziekte te diagnosticeren. Artsen kunnen de ziekte diagnosticeren door een lichamelijk onderzoek uit te voeren, door met een vinger op de basis van de schedel te drukken om te zien of de pijn verergert. Ze kunnen ook een zenuwblok geven, dat de interactie tussen de ribben onderbreekt, wat zou kunnen helpen aantonen dat het eerder de neuralgia-migraine is.

Maar er zijn veel verschillende aandoeningen die tot neuropathie kunnen leiden, dus het kan mensen met fibromyalgie vaker treffen dan de algemene bevolking.

Omdat het wordt geassocieerd met fibromyalgie?

Fibromyalgie brengt je in gevaar voor andere ziekten en sommige daarvan zijn ook factoren die bijdragen aan neuralgie. Diabetes is bijvoorbeeld een veel voorkomende klacht van mensen met fibromyalgie. En pijn in de zenuwen van diabetes kan een belangrijke bijdrage leveren aan het risico op occipitale neuralgie.

We weten ook dat het hebben van fibromyalgie u waarschijnlijker maakt om auto-immuunziekten te ontwikkelen. Een auto-immuunziekte is er een waarbij het immuunsysteem van het lichaam de weefsels van het lichaam begint aan te vallen. Dit veroorzaakt een pijnlijke ontsteking door het hele lichaam. En een veel voorkomende auto-immuunziekte is iets dat arteritis wordt genoemd. Arteritis veroorzaakt ontstekingen in de wanden van bloedvaten. Deze ontsteking kan druk uitoefenen op de occipitale zenuwen en neuralgie veroorzaken.

En fibromyalgie lijkt ook de zenuwen te beïnvloeden. Fibromyalgie lijkt de zenuwen te triggeren om pijnsignalen naar de hersenen te sturen. Het kan zijn dat dezelfde zenuwverbindingen kunnen bijdragen aan de symptomen van occipitale neuralgie.

Daarom zijn er veel mogelijke redenen waarom fibromyalgie kan bijdragen aan de ziekte, maar u wilt waarschijnlijk weten of wat u heeft, is wat u kunt doen om het te behandelen.

Hoe ga je ermee om?

Er zijn enkele dingen die u kunt doen om onmiddellijke verlichting te bieden. Het beste wat je kunt doen, is een beetje rusten. Het verplaatsen van de nek kan de pijn verergeren. Ga in plaats daarvan zitten en breng een warm kompres aan op de achterkant van de nek. En masseren van de nekspieren kan helpen, zoals medicijnen tegen de pijnbasis zonder recept.

Uw arts kan ook een reeks medicijnen voorschrijven die de symptomen kunnen verlichten. Uw arts kan spierverslappers voorschrijven om te helpen de gespannen spieren te verzachten. Ze kunnen ook steroïde-injecties voorschrijven om weefselontsteking te helpen verminderen.

Bovendien kan de arts regelmatige injecties van zenuwblokkades geven. Dergelijke zenuwblokkades verdwijnen na een week of twee, je hebt misschien een aantal behandelingen om de symptomen onder controle te houden.

In combinatie met rust en warme kompressen zijn deze medicijnen meestal voldoende om de ergste symptomen van de ziekte op te lossen.

Dus je lijdt aan neuralgie? Denkt u dat het gerelateerd is aan uw fibromyalgie? Laat het ons weten in de comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!