Wat is hypervigilantie en hoe is het verbonden met fibromyalgie

Waakzaamheid is een staat van constante spanning, in guard en uitzonderlijk bewust van je omgeving.

Een kleine maar groeiende hoeveelheid onderzoek suggereert dat waakzaamheid is een kenmerk van fibromyalgie en kan bijdragen aan voorkomende symptoom van sensorische overbelasting.

Het idee is dat onze hersenen te bewust van de dingen, die pijnprikkels, geluid, verlichting en algemene activiteit kunnen worden.

Dit kan verklaren waarom ons lichaam reageert zo pijnlijk om een ​​gevoel dat de meeste mensen zo pijnlijk (de zogenaamde allodynie) niet zou ervaren, en ook de reden waarom we zijn gevoelig voor geluid, licht en chaotische omgevingen.

Met hypervigilance, niet alleen bekend dingen makkelijker, kunt u waarschijnlijk de aandacht niet afleiden van hen. Als er iets komt in een andere kamer, zal hij meteen, het was erg afgeleid en waarschijnlijk te ageren niet weg te gaan.

Hetzelfde geldt voor de druk van het leven te voelen of als een weefsel raakt de huid. Onze hersenen opvatten als een bedreiging, zijn onze hersenen op gezet, en onze fysiologische reactie is veel extremer dan het zou moeten zijn.

In vele omstandigheden is hypervigilance gekoppeld aan angst. Echter, een studie suggereerde dat fibromyalgie hyper-alert kunnen zijn, met of zonder angst.

De ervaring hypervigilance
Het menselijk brein ziet veel over onze omgeving die we zijn nooit bewust.

Er zijn te veel signalen die onze hersenen bombarderen op een bepaald moment, dus er is een filterproces: dingen die onbelangrijk worden beschouwd als gefilterd en het niet weten.

Echter, wat je hersenen als een bedreiging aandacht krijgt. Dit kan een zeer persoonlijke reactie zijn, afhankelijk van wat de hersenen heeft geleerd is een gevaar.

Neem bijvoorbeeld mensen met arachnofobie (angst voor spinnen). Dus zeker zijn de eerste persoon in de kamer u een fout aan de muur of iets kleine beweging zal merken op de tafel in de kamer. Hun hersenen zijn voortdurend alert, vooral op plaatsen waar de spinnen vaak hebben gezien.

Als ze een spin zien, kunnen ze in paniek, je kan beslissen om weg te lopen, wilt u misschien om weg te kruipen op een veilige plaats en huilen. Met fibromyalgie, kan de reactie op het buitensporige stimulatie omgevingen vergelijkbaar.

Ik heb persoonlijke ervaring met dit. Eens, ik was in de rij om iets te kopen in een kleine, chaotische winkel waar een werknemer op een sterke en sterk op een zeer snel tempo muziek is geweest. Gelukkig, ik was met mijn man en toen ik mijn artikelen gaf en vertelde hem dat ik moest er even uit, weet je.

Buiten, zat ik tegen een muur, sloot zijn ogen en haal diep adem tot op ieder gevaar van een angstaanval in de maak. Zoals arachnophobe, kan ik de gelijkenissen tussen dit en wat er gebeurt als ik een spin zien te zien.

Leven met hypervigilance
meeste ouders ervaren een zekere mate van waakzaamheid, als het gaat om onze kinderen. Wanneer u een pasgeboren baby, kan de kleine kreunen je vliegt uit bed.

Let op kleine gevaren die anderen niet hebben, als een voet of een glas blootgesteld aan de rand van de tafel.

Dus zelfs als hypervigilance normaal is in bepaalde situaties, is niet de gezonde uitgaven te lang in een staat van waakzaamheid. Politieagenten en soldaten in de strijd zones vaak doen, dit is wat zet ze een verhoogd risico op PTSS.

Hypervigilance kan de slaap verstoren, want vermijdingsgedrag en maakt je nerveus en angstig. Wees alert de hele tijd is vermoeiend. Het kan je prikkelbaar en gevoelig voor uitbarstingen te maken. Paniek aanvallen zijn zeker mogelijk.

Hypervigilantie een aspect van de ziekte en geen ziekte op zichzelf.

Als u denkt dat waakzaamheid is een probleem voor u, overleg dan met uw arts over het. Die kunnen meehelpen aan de richting van hun behandeling.

De drugs zijn in het algemeen niet gebruikt worden voor de behandeling van waakzaamheid. In plaats daarvan, technieken en behandeling voor de ziekte die ervoor zorgde dat het gezicht wordt aanbevolen.

coping-technieken kunnen zijn:

omgaan met stress
yoga
meditatie
mindfulness
diepe ademhaling
is een goed idee om uit de buurt van situaties of omgevingen die hun waakzaamheid te verhogen krijgen. Echter, als dit gedrag leidt tot isolatie of vermijden, is het mogelijk om te profiteren van een gids.

Terwijl je wanhopig soms kan voelen, bedenk dan dat met de tijd en moeite, kun je waakzaamheid te overwinnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
error: Content is protected !!