Wat gebeurt er als fibromyalgie je raakt? Ken de 8 slechtste symptomen van fibromyalgie!

Je kunt vaak klagen over de pijn in je schouders, benen, rug en andere delen van het lichaam, maar wat is er gebeurd is een idee van hoe lang de pijn duurt?

Wordt u geconfronteerd met een ander ongewoon en vreemd symptoom zoals dat? Wordt er voortgang geregistreerd die de dag beëindigt? Denk je niet dat je je toestand als vanzelfsprekend beschouwt?

Nou, fibromyalgie is een reumatische aandoening waarbij je hersenen gek worden van pijnverwerking. Verbaasd?

Bij fibromyalgie versterken uw hersenen normale pijnsignalen en vaak ervaart u wijdverspreide pijn in het hele lichaam. alles wat we weggooien, zijn de pijnsignalen die in onze dagelijkse routine voorkomen.

We letten op onze toestand wanneer pijn en andere symptomen onbeheersbaar zijn en je geen andere manier hebt om met symptomen om te gaan, behalve medicijnen en andere therapieën.

Een van de mogelijke oorzaken van fibromyalgie zijn fysieke trauma’s of massale psychologische stress. Fibromyalgie is een complexe aandoening. En de presentatie verschilt van persoon tot persoon.

In een recent onderzoek is echter gebleken dat jongere mensen met de diagnose fibromyalgie een slechte kwaliteit van leven en ernstiger symptomen hebben in vergelijking met oudere mensen met fibromyalgie.

Probeer daarom zelfs individuele abnormale symptomen die zich in uw leven voordoen niet uit te sluiten, omdat dit een indicatie kan zijn van iets ernstigers dan uw verwachting.

Hieronder vindt u de ergste symptomen van fibromyalgie die u in de gaten moet houden en rapporteer aan de medische noodsituatie wanneer u verergert.

1- Pijn in het vuur

Yes! Je kunt de pijn die gepaard gaat met fibromyalgie niet verdragen. Als u steken, spelden en naalden, brandende, tintelende of gemengde pijn in verschillende delen van het lichaam ervaart, kijk dan dicht bij uw slaapcyclus en energieniveaus omdat fibromyalgie wordt veroorzaakt door slaapstoornissen.

Het interessante feit over de pijn van fibromyalgie is pijn treedt op zonder duidelijke reden. Sommige mensen ervaren pijn die stijgt als het weer verandert, terwijl een andere groep mensen meldt dat de pijn op zijn hoogtepunt is wanneer ze enige vorm van psychologische stress of emoties ondergaan.

In het Journal of Rheumatology meldde een onderzoek dat mensen met fibromyalgie 11 tot 18 punten hebben.

Pijn kan worden gevoeld in je sleutelbeenderen, ellebogen, bovenborst, bovenrug, achterkant van de nek, bovenrug en bovenste en middelste delen van de bil als gevolg van fibromyalgie.

De meeste mensen meldden echter ook dat de pijn elke keer terugkeert wanneer een triggerstimulatie toeslaat.

2- Zich uitgeput en beroerd voelen

Je had een hectische dag op je werk en je hebt echt een half uur lang een dutje nodig om een ​​beslissing te nemen. Je voelt je extreem laag, doof en zwak. Waarom gebeurt dit?

Ook al heb je een dutje gedaan, maar toch, er is niets veranderd en je hebt een laag energieniveau. De reden voor deze aandoening kan fibromyalgie zijn!

Omdat je weet dat pijn het hoofdsymptoom is van fibromyalgie, kun je ‘s nachts slaapstoornissen krijgen door pijn.

Als de kwaliteit van de slaap in het gedrang komt, zal de gehele biologische klok worden beïnvloed en ten slotte zijn functionele activiteiten in gevaar brengen.

3- tactiele gevoeligheid

Fibromyalgie en tactiele gevoeligheid

Dit symptoom is de absolute aanwijzing dat er iets mis met je is. Gevoeligheid voor aanraking is niet gebruikelijk  in alle omstandigheden, maar voor mensen met fibromyalgie is deze aandoening niet nieuw.

Hyperesthesie en hyperalgesie: twee soorten  pulsatiegevoeligheden die worden aangetroffen bij mensen met fibromyalgie  .

Als je steeds overgevoelig voor zintuiglijke input, dan is deze aandoening staat bekend als hiperestesia en als hun pijn sensaties stijgen als gevolg van zintuiglijke input, dan is deze voorwaarde wordt genoemd als hyperalgesie.

In ernstige gevallen kunt u zowel hyperesthesie als hyperalgesie ervaren, maar de intensiteit kan variëren.

Gevoeligheid 4- Geur

Door gevoeligheid voor aanraking kan de gevoeligheid van de geur zich ontwikkelen. Omdat fibromyalgie de indicatie is van energiecrises en gevoeliger voor aanraking, geluid en geluid, zou het een probleem voor uw hersenen zijn om de signalen van ruis te verwerken.

Anticonvulsieve medicatie voor gabapentine (Neurontin) kan echter helpen bij het verminderen van gevoeligheden. Neem contact op met uw arts en neem dan een geneesmiddel in!

5- Overvloedig zweten

Echter, na het sporten en andere zware trainingen, overmatig zweten is aanvaardbaar, maar  als je zwaar zweten om de activiteiten van het dagelijks leven uit te voeren,  dan moet je om serieus te nemen.

Het moet niet worden verward met koorts, omdat het gebeurt als gevolg van autonome stoornissen. Verhoogde transpiratie helpt je lichaamstemperatuur niet te handhaven.

Als de temperatuur van je lichaam niet onder controle is, kan het gevaarlijker zijn voor het leven. Breng daarom wat veranderingen in je levensstijl aan en blijf koel en droog om je thermoregulatie te behouden!

Angst en depressie 6-

Eén op de drie mensen in onze samenleving lijdt echter minstens één keer in hun leven aan angst en depressie.

The Journal of Pain publiceerde een onderzoek in 2015 en ontdekte dat patiënten met fibromyalgie vaker een verhoogd risico op depressie en angst hebben en mensen die worstelen met depressie een hoger risico hebben op het ontwikkelen van fibromyalgie.

Patiënten die lijden aan angst en depressie hebben de perceptie van chronische pijn verbeterd. Om deze reden kunnen psychische aandoeningen bijdragen aan de ontwikkeling van fibromyalgie.

7- Chronische hoofdpijn

Wanneer u overmatige stress neemt, zijn de nek, spieren van het bovenlichaam en de schouders gespannen en gespannen. Dientengevolge zal het leiden tot migrainehoofdpijn of hoofdpijn.

Als het een aanhoudende hoofdpijn is, ga dan onmiddellijk voor een controle, want het kan ook het waarschuwingsbord zijn.

8- Het spijsverteringsstelsel van de maag

fibromyalgie en spijsverteringsproblemen

Samen met de bovengenoemde symptomen, als je spijsverteringsstelsel hinderlijk is, is het vanwege fibromyalgie.

U kunt ook buikpijn ervaren. Je kunt ook krampen, diarree en obstipatie tegenkomen. Veel patiënten met het prikkelbare darm syndroom (IBS) worden zelfs zelden gediagnosticeerd met fibromyalgie.

Als het spijsverteringsongemak niet herstelt, zelfs als het geen dranken en ander vet voedsel achterlaat, kan fibromyalgie de link zijn voor spijsverteringsproblemen.

Ongetwijfeld is het ergste en het eerste symptoom van fibromyalgie pijn, maar de symptomen zijn niet beperkt. Meer wijdverspreide pijn, hoe slechter de symptomen die je zult tegenkomen.

Hoe verzamel je echter de symptomen en hoe vroeg je de behandeling krijgt, is van groot belang voor je vorderingen  .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!