Orofaciale pijn Heeft u een relatie met fibromyalgie?

Heeft u fibromyalgie en doet uw kaak de beweging pijn? Heeft u ook last van hoofdpijn en nekpijn? Blijf lezen

OROFaciaal WAT IS OROFACIËNT PIJN?

De orofaciale zone omvat de mond en het gezicht (inclusief neus, oren, nek en hoofd). De pijn in dit deel van het lichaam kan worden veroorzaakt door verschillende pathologieën, maar vaker wordt dit veroorzaakt door veranderingen in de dentale occlusie.

Andere oorzaken kunnen craniofaciaal trauma, psychologische veranderingen en ziekten zoals fibromyalgie zijn.

WAT IS UW RELATIE MET FIBROMYALGIA?

Eén studie toonde aan dat orofaciale pijn vaker voorkomt bij mensen met fibromyalgie, in vergelijking met mensen die deze ziekte niet hebben.

orofacialSe onderzocht 25 patiënten met fibromyalgie en 25 mensen “gezond” deelnemers met fibromyalgie waren meer klachten van pijn in het hoofd, nek, kauwen en het verplaatsen van de kaak.

In de studie werd geconcludeerd dat orofaciale pijn, waaronder temporomandibulaire aandoeningen, een ander symptoom kan zijn van fibromyalgie of een aandoening die met deze ziekte is geassocieerd.

Naar schatting kan tot 90% van de patiënten met fibromyalgie ongemak in het gezicht en de kaak ontwikkelen met betrekking tot spieren en ligamenten die overeenkomen met het temporomandibulair gewricht.

Slaapproblemen, zoals bruxisme (tanden klemmen of ze laten malen) en slaapstoornissen, zijn symptomen die gepaard gaan met orofaciale pijn en fibromyalgie.

HOE VOEL JE EEN PERSOON MET FIBROMYALGIE EN OROFACIALE PIJN?

Een persoon met fibromyalgie en orofaciale pijn kan symptomen zoals pijn, vermoeidheid, slaapstoornissen, moeite met het openen van de mond, gevoelloosheid, en de gevoeligheid of branden in het gezicht te hebben.

Mensen met fibromyalgie kunnen pijn krijgen in de spieren van nek, schouders, rug, gezicht en hoofd.

Duizeligheid en slaapstoornissen kunnen een symptoom zijn van beide aandoeningen.

HOE WORDT VOORKOMEN?

Mensen met fibromyalgie kunnen orofaciale pijn voorkomen door kaakoefeningen te doen, zoals bewegingen naar voren, beide kanten en het openen en sluiten van de mond.

Het is ook van vitaal belang om een ​​behandeling, controle en verzorging van orale infecties te nemen, zonder te vergeten stress, angst en depressie te beheersen.

Mondhygiëne mag nooit onopgemerkt blijven, meer voor patiënten met fibromyalgie, poets je tanden na elke maaltijd, floss, tandheelkundige bezoek vaak en belangrijker nog, de controle van de ziekte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
error: Content is protected !!