Morgan Freeman lijdt aan fibromyalgie, maar heeft een eenvoudige truc om energie te behouden

Morgan Freeman is een van de meest herkende gezichten van het grote scherm. Deze iconische acteur heeft een breed scala aan personages belichaamd sinds hij in 1964 begon te acteren. Zijn eerste optreden op televisie dat hem een ​​zekere populariteitswinnaar maakte, was in de kindervoorstelling van de jaren 70, The Electric Company.

De acteur heeft de grote Nelson Mandela in Invictus gepersonifieerd en werkt zelfs als een voice-over en vertellerartiest.

Hij overleefde een angstaanjagende schok.
Freeman leed in 2008 een ongelooflijke schok, maar had het geluk om te overleven. Tijdens het ongeluk brak hij een schouder en een elleboog. Ondanks pogingen om de beschadigde zenuw te corrigeren, leed Freeman aan verlamming van zijn linkerarm.

De verlamming was zo intens dat Freeman een compressiehandschoen kreeg om de spanning in zijn geblesseerde hand te verlichten. Het hielp hem ook de bloedstroom in zijn hand te houden, terwijl hij buitensporige bewegingen beperkte.

Insluiten van Getty Images
Sinds het ongeluk heeft hij te maken gehad met fibromyalgie, een ziekte die zich manifesteert in algemene spierpijn, vermoeidheid en fragiliteit in de gewrichten en het zachte weefsel.

Het geheim van leven met fibromyalgie.
Desondanks behoudt Freeman een positieve kijk op het leven. Medicijnen helpen je pijn te verdragen, maar door je te concentreren op hoeveel je nog kunt doen, krijg je veel meer. Als een geheim van zijn grenzeloze enthousiasme zegt hij:

Ik heb werk te doen; bezig blijven is een manier. Het heeft veel te maken met eten, waar je energieniveau ligt. Zo sporadisch als ik kan. Als ze een pil uitvonden, zou ik de pil nemen, ik zou me niet met al het andere bemoeien. Ik neem ‘s ochtends veel vitamines en supplementen en ik geef ze door met een antioxidant drankje.

Hij blijft ook constant bezig met activiteiten die hem bezig houden als hij niet aan het werk is. Natuurlijk is zeilen onmogelijk en kun je niet langer je vliegtuig besturen (je bent een gecertificeerde piloot).

Dit soort veranderingen hebben een betekenis. Ik moet doorgaan met andere dingen, met andere opvattingen over mezelf. Ik speel golf, ik werk nog steeds en ik kan me heel gelukkig voelen door gewoon op de grond te lopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!