Misbruik is de belangrijkste oorzaak van fibromyalgie

Fibromyalgie is een pijn stoornis met symptomen die variëren van spierpijn en gevoelloosheid in de ledematen tot slaapstoornissen. Ontstekingen en reacties van het lichaam op stress door complexe interacties tussen de hersenen en andere organen spelen een rol bij fibromyalgie.

Het kan moeilijk zijn om spanningen te vermijden dat het moderne leven gooit bij ons, maar zeker veel controle over wat kan helpen verlichten van de symptomen van deze aandoening, met inbegrip van leefgewoonten en voedingskeuzes. 
Misbruik is de belangrijkste oorzaak van fibromyalgie

Er is geen eenvoudig of eenduidig ​​antwoord op die emotionele mishandeling of lijden kan leiden tot fibromyalgie. Emotionele stress beter kunnen verschillende aandoeningen van chronische pijn, zoals FMS voorkomen verzwakken.

Het is ook van mening dat er een verband bestaat tussen emotionele trauma, slapeloosheid, hoofdpijn, pijn en andere symptomen. Stimulatie op jonge leeftijd kan ernstige gevolgen op lange termijn hebben.

Het lijkt erop dat emotionele mishandeling minder serieus genomen dan fysieke mishandeling, omdat het geen uiterlijke tekenen, zoals kneuzingen of gebroken botten. Echter, de hoogste gevallen van emotionele mishandeling,

vooral in de kindertijd, maar ook in de volwassenheid, personen die banden met fibromyalgie wijzen op de noodzaak om zich bewust zijn van de mogelijkheden van de ontwikkeling van fibromyalgie.

Childhood Trauma

Traumatische ervaringen en stress in de kindertijd werden historisch genegeerd als predisponerende factoren in de ontwikkeling van verschillende chronische pijn en psychiatrische aandoeningen,

waaronder fibromyalgie, prikkelbare darm syndroom, slapeloosheid, depressie, angst, post-traumatische stress-stoornis en chronische vermoeidheidssyndroom. Echter, is het tij te draaien, als het onderzoek blijkt dat er een significante correlatie tussen de kindertijd trauma en volwassen gezondheid.
Het centrale zenuwstelsel ontwikkelt zich snel tijdens de kindertijd en is geconditioneerd om te reageren op verschillende stimuli en stress te vinden in het leven. Als diverse omgevingsstimuli zijn, worden nieuwe paden gevormd tussen hersencellen voor iedere stimulus.

Bijvoorbeeld, een aangename ervaring, zoals een knuffel van een ouder of zoet voedsel creëert paden die de hersenen leren om te reageren op deze stimuli placentadamente. Op dezelfde manier, het creëert een griezelige ervaring en oefening paden die reageren met angst.

Dit proces om nieuwe wegen in reactie op stimuli is bekend als neuroplasticiteit.

Naarmate we ouder worden, neuroplasticiteit af, hetgeen betekent dat het moeilijker is om nieuwe manieren te ontwikkelen en aan te passen onze hersenen reacties op prikkels. Kinderen hebben een duidelijk voordeel met een hoge mate van neuroplasticiteit.

Echter, dit wijst ook op het belang van een belangrijke stimulans voor de ontwikkeling van de hersenen, tot de ontwikkeling van positieve manieren te verzekeren.

Traumatische ervaringen met betrekking tot fibromyalgie zijn onder meer:

<Ongeval

<Emotionele trauma

<Sommige virussen zoals hepatitis C en HIV

<Een scheiding van kinderen van hun moeder en duurde meer dan 6 maanden.

<Om te leven door de oorlog.

Aanbevolen behandeling

Aanbevolen behandelingen omvatten counseling, cognitieve gedragstherapie, hypnotherapie, therapie post-traumatische stress stoornissen en antidepressiva zoals Cymbalta (duloxetine) en Effexor (venlafaxine).

Boven alles, als je de zorg voor iemand met pijn zonder transparante weefsel pathologie of verwerking heeft erkend de emotionele pijn geïntensiveerd,

Verzeker de persoon die de ervaring van pijn is niet in zijn hoofd, maar zijn zenuwstelsel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
error: Content is protected !!