Inzicht in de “omhoog en omlaag” bij fibromyalgie

De meeste mensen met chronische ziekten zijn altijd ziek. Kanker effecten in het lichaam, een virus of een degeneratieve ziekte zijn vrij constant. De verwarring is begrijpelijk om iemand te zien met fibromyalgie die niets kunt doen op maandag, maar hij goed kan doen op woensdag.

Kijk eens naar dat op deze manier: hormonen fluctueren, en dingen zoals het gewicht en de bloeddruk kan gaan op en neer voor een dag, een week of een maand. Alle systemen en stoffen in het lichaam werken op deze manier, en omlaag in reactie op verschillende situaties.
Uit onderzoek blijkt onomstotelijk dat fibromyalgie omvat verschillende abnormale niveaus van hormonen en andere stoffen. Want om deze dingen op en neer gaan, soms binnen het normale bereik en soms niet. Hoe meer dingen zijn buiten de normale zone, de slechter je zult voelen.

Inzicht stressreacties
Sommige mensen denken dat we zijn emotioneel niet in staat om te gaan met stress, omdat meestal een stressvolle situatie verergert symptomen.
Het belangrijkste is om te begrijpen dat we reageren op zowel emotioneel als fysiek te benadrukken. Een fysieke reactie, met inbegrip van een stijging van adrenaline en andere hormonen die helpen je lichaam op zijn plaats, zodat je kunt omgaan met wat er gebeurt.

Mensen met fibromyalgie hebben niet genoeg stresshormonen (cortisol en adrenaline), die de reactie in je lichaam belemmert en kan symptomen uitlokken.

Bovendien, wanneer we het hebben over “stress” meestal begrijpen we dat het emotionele, dat afkomstig kan zijn van haar baan, een strak schema of persoonlijk conflict. Veel dingen veroorzaken fysieke stress, zoals ziekte, gebrek aan slaap, voedingstekorten en verwondingen. Fysieke stress kan hetzelfde effect hebben als emotionele stress te hebben.

Inzicht vermoeidheid
denk dat voor een moment dat ik was niet moe, maar echt uitgeput. Misschien was hij de hele nacht op het bestuderen van een examen. Misschien heeft hij een paar keer om een baby of zorg te voeden voor een ziek kind. Misschien heb je de griep of keelontsteking.

Stel je voor dat zo uitgeput hele dag terwijl het proberen om te werken, zorg voor kinderen, het huis schoon, eten koken, enz. Voor de meeste mensen één of twee nachten slapen dat gevoel verdwijnt.
In fibromyalgie, zijn er slaapstoornissen zo zeldzaam is de slaap van een goede nachtrust. We kunnen één van de volgende slaapstoornissen:

Slapeloosheid (moeilijk in slaap vallen of door te slapen)
niet kunnen slapen of diepe slaap
Slaapapneu (ademhalingsstoornissen die kan wakker worden meerdere malen)
rusteloze benen (schokkerige bewegingen van de ledematen die de slaap belemmeren) syndroom
stoornis periodieke ledematen beweging extremiteiten (ritmische onwillekeurige spiersamentrekkingen die diepe slaap te voorkomen)

In een notendop
waarbij Veel ziekten een lichaamsdeel of systeem. Fibromyalgie brengt echter het hele lichaam en kan alles uit de hand. Als vreemden, kunnen ze verwarrend en gevarieerde symptomen die gerelateerd zijn aan zeer reële fysieke oorzaken.
Deze ziekte kan een goed opgeleide, ambitieuze, hardwerkende en onvermoeibare persoon die hun vermogen om te werken, huishoudelijk werk, lichaamsbeweging, helder denken en nooit het gevoel wakker of gezond te stelen.
Het is niet psychisch, “gebrand head syndrome” of depressie!
Dit is niet luiheid!

Hij is niet zeuren of voorwenden!
Het is het resultaat van een brede dysfunctie in het lichaam en de hersenen, dat is moeilijk te begrijpen, moeilijk te behandelen en, tot nu toe, onmogelijk te genezen.
Echter, de meest moeilijk voor patiënten om te leven. Steun en begrip van de mensen in je leven kan het veel gemakkelijker te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
error: Content is protected !!