Intens zweten bij fibromyalgie en chronisch vermoeidheidssyndroom

Van Adrienne Dellwo

Ik heb een overmatig onverklaard zweten van problemen, zoals net uit de douche komen, nat haar, doorweekte kleding! … Het heeft een groot obstakel in mijn manier van leven gezet “.

“Mijn ledematen worden zo koud en pijnlijk … en toch zweet mijn gezicht van de warmte van binnen.”

“Wat veroorzaakt precies overmatig zweten? … ik doe geen moeite om make-up te gebruiken in de zomer, omdat er geen enkel punt is dat uit elkaar valt. ”

Dit zijn allemaal opmerkingen gemaakt door mensen met fibromyalgie en chronisch vermoeidheidssyndroom.
Overmatig zweten is een van die vreemde symptomen die zelden op de lijst van symptomen voorkomen of de aandacht van onderzoekers trekken.

Dat is begrijpelijk, omdat we veel grotere problemen hebben. Toch kan het een grote impact hebben op je leven.

Hoewel artsen en onderzoekers hebben opgemerkt dat overmatig zweten een symptoom van deze aandoeningen kan zijn, wilt u misschien wel met uw arts praten over het complexe regionale pijnsyndroom. Het heeft vergelijkbare symptomen en sommige onderzoeken wijzen erop dat overmatig zweten in die toestand vaker voorkomt.

Wat veroorzaakt overmatig zweten?
Er zijn verschillende factoren die verantwoordelijk kunnen zijn voor ons zweet, alleen of in combinatie. Ze omvatten:

De disfunctie van het autonome zenuwstelsel
gevoeligheid voor warmte
hoge niveaus van norepinephrine, als een bijwerking van antidepressiva
angst
De enige oorzaak die “geneesbaar” is, is de bijwerking van de medicatie, en dat is misschien geen aantrekkelijke optie voor u als het medicijn meer goed dan slecht doet.

Uw arts heeft mogelijk ideeën over medicijnen die helpen zweten onder controle te houden.

Hoe te leven met overmatig zweten
Als je met dit symptoom moet leven, wil je misschien wat items bij de hand houden om te voorkomen dat het voor de hand liggend en gênant wordt.

losse poeder: stof op het gezicht kan helpen zweet absorberen, zelfs voordat je weet dat het er is. Je kunt het ook toepassen na het drogen van het zweet van je huid om te voorkomen dat het glanst.

Gezichtsolie-absorberende doekjes kunnen worden vermeden om een ​​vettig uitziende huid te hebben. Ze zijn over het algemeen beter dan kompressen of weefsels, die snel werken, maar die erger kunnen zijn voor je huid en minder effectief zijn.
Jasjes en zweetkussens kunnen helpen zweet absorberen voordat het via kleding wordt geabsorbeerd. Voor bijzonder zwaar zweet werkt een menstruatiepad misschien beter.
Zweetafvoerende kleding kan ook een goede keuze voor u zijn. Ze kunnen echter duurder zijn.
De hoed of paardenstaarthouder kan rampen helpen die verband houden met zweet in de huid.
Misschien vindt u dat u een voorraad extra kleding in uw auto, tas, kast, bureau of andere handige plaats moet bewaren.

Het voorkomen van overmatig zweten
Als zweten niet gekoppeld is aan een bepaalde prikkel, kun je misschien niet voorkomen dat dit gebeurt. Als het echter aan de hitte is gebonden, en vooral onze neiging tot oververhitting, is het mogelijk dat sommige van deze dingen het probleem verminderen.

Extra anti-transpirant, een paar keer aanbrengen gedurende de dag, en aangebracht op typische plaatsen waar je niet vaak zweette, kan helpen.
Het nemen van koude baden of douches, of het koudste water op je lichaam laten lopen voordat je weggaat, kan voorkomen dat je te warm wordt en meer transpireert.
Vooral als je de neiging hebt om veel kouder te zijn, ben je misschien vaak te warm voor het milieu. Lagen in lagen geeft u meer opties voor temperatuurregeling.

Het kiezen van koude dranken tijdens warme en het vermijden van warm voedsel kan helpen.
Zodra het zweten begint, kan het moeilijk zijn om te stoppen. Het is beter dan het proberen te vermijden in de eerste plaats.

Uitdroging door overmatig zweten
Een belangrijk aspect van overmatig zweten is om ervoor te zorgen dat je gehydrateerd blijft. Het is belangrijk om zowel water als elektrolyten te vervangen door zweet.

Elektrolyten zijn mineralen, waaronder:

kalium
calcium
magnesium
Als u denkt dat u elektrolyten moet vervangen, maar geen sportdrank bij de hand hebt, kunt u ze via supplementen of via voedsel krijgen.

Het kan moeilijk zijn om te zeggen wanneer we uitgedroogd zijn, omdat de symptomen vergelijkbaar kunnen zijn met die we al hebben.

Je moet ervoor zorgen dat je de symptomen van dehydratie kent.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!