Hoe zorg je voor iemand met fibromyalgie

Fibromyalgie is een aandoening waarbij de spieren en weefsels van een persoon lijden. Dit veroorzaakt op zijn beurt andere fysieke en mentale problemen in de persoon. Wanneer een familielid of geliefde fibromyalgie heeft, is het moeilijk voor mensen om precies te begrijpen wat er gebeurt, omdat het geen zichtbare sporen van pijn achterlaat. Het is belangrijk dat iemand die bij iemand woont die deze aandoening heeft, weet hoe hij ervoor moet zorgen en hoe hij daarop moet reageren.
routebeschrijving

1
Luister naar de persoon met fibromyalgie die uitlegt hoe hij zich hierdoor voelt. Omdat deze toestand het moeilijk maakt om te lopen of zelfs uit bed te komen; Weten hoe je deze persoon beïnvloedt, is leuk om te begrijpen.

2
Vraag hen wat zijn de dingen die u voor hen kunt doen wanneer fibromyalgie op zijn slechtst is. Deze aandoening draagt ​​bij aan problemen zoals uitputting, maagpijn, depressie, chronische pijn en stemmingswisselingen. Een persoon met fibromyalgie kan hulp nodig hebben bij het koken, schoonmaken, naar de badkamer gaan, ergens heen rijden en voor kinderen zorgen.

3
Het biedt om hen te helpen hun dieet te veranderen en samen te beginnen met trainen. Mensen met fibromyalgie moeten suiker, zware vetten en cafeïne vermijden. Door in de supermarkt te winkelen en maaltijden te plannen, kunt u helpen uw pijn te verminderen zonder ze te overladen met andere taken. Het is nuttig om ze met hen te laten lopen, omdat gewichtsverlies en continue activiteit de frequentie van fibromyalgie helpen verminderen.

4
Ga met hen naar de dokter en bekijk alle vragen die je hebt over zorg. Dit zal u ook helpen te begrijpen welke soorten medicijnen u nodig heeft en uw arts kan u advies geven over het behandelen van slechte episodes van fibromyalgie.

5
Koop een badkuip en moedig ze aan om erin te duiken als fibromyalgie vervelend is. De hitte helpt om een ​​deel van de ongemakken te verminderen die door uw aandoening worden veroorzaakt, en een badkuip is een onmiddellijk warmtebron dat het hele jaar door beschikbaar is.

6
Begrijp dat fibromyalgie-patiënten niet in een slecht humeur of depressief handelen omdat ze het willen. Chronische pijn is moeilijk te beheren en je kunt het met je downloaden. Hun medeleven tonen als ze lijden is een manier om elke vijandigheid of depressie te kalmeren die ze voor jou kunnen ademen.
[IRP]

Tips en waarschuwingen
Praat met een therapeut als fibromyalgie uw huwelijk of persoonlijke relatie beïnvloedt. Hij kan de beste handelwijzen aanbevelen en u helpen met de situatie om te gaan.
Nooit suggereren dat een persoon die lijdt aan fibromyalgie lijdt aan psychische stoornissen. Hoewel de symptomen niet zichtbaar zijn voor andere mensen, is de ziekte reëel en veroorzaakt het echte pijn. Fibromyalgie-patiënten vinden niets in hun hoofd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!