HOE WERKT HET KLIMAAT DE PATIËNT MET FIBROMIALGIE IN 2017 EN 2018?

Een van de belangrijkste symptomen van patiënten met fibromyalgie is intense spierpijn, gepaard gaande met slaapproblemen, overmatige vermoeidheid, hoofdpijn en zelfs depressie.

Veel patiënten zeggen dat met veranderingen in het klimaat of extreme temperaturen hun pijn toeneemt. Overgevoeligheid voor temperaturen kan een van de symptomen van fibromyalgie zijn; patiënten melden dat lage temperaturen hun pathologie negatief beïnvloeden en dat hun pijn sterker wordt. Het ongemak is nog erger wanneer de kou wordt geassocieerd met vochtigheid, een meedogenloze combo die de algemene toestand beïnvloedt.

Op zeer warme dagen neemt het gevoel van vermoeidheid of extreme vermoeidheid meestal toe, hoewel het mogelijk is dat spier- en / of gewrichtspijn vermindert. Ze kunnen ook meer hoofdpijn hebben, vooral als de druk laag is.

Hoewel elk geval zijn bijzonderheden heeft, is het gebruikelijk dat degenen die meer lijden in de winter zich beter voelen bij warm weer en omgekeerd. Het is belangrijk dat de patiënt herkent welke klimatologische variabelen hem het meest beïnvloeden en neemt vanaf dat moment enkele voorzorgsmaatregelen om de symptomen te verlichten.

Aanbevelingen voor mensen die last hebben van de kou:
Draag handschoenen en kousen om de extremiteiten te bedekken.
Kapjes om de lichaamstemperatuur te handhaven
Profiteer van natuurlijk licht. Til jaloezieën op, teken de gordijnen, enz. De toegang van de zon tot de omgeving verbetert de stemming.

Neem een ​​onderdompeling of therapeutisch bad om de spieren te ontspannen.
Draag wollen kleding. Het is een ideale natuurlijke vezel om lichaamswarmte te behouden en vocht te absorberen.

Vermijd alcoholgebruik
Suggesties om met hoge temperaturen om te gaan:
Vermijd direct te worden blootgesteld aan de zon (met een hoed of paraplu)
Consumeer veel vloeibaar en vers voedsel, zoals salades of fruit.
Een koude douche nemen voordat je naar buiten gaat en / of voordat je naar bed gaat

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!