Gutierrez stelt voor fibromyalgie als een chronische ziekte te erkennen .. gelieve te delen deze informatie

Degenen die aan de ziekte lijden, worden verhinderd om dagelijkse taken bijna 25% uit te voeren.
In de maand van de bewustwording van reumatische aandoeningen, Congreslid Gutierrez Livio voorgesteld dat het ministerie van Volksgezondheid in onze provincie erkent fibromyalgie als een chronische ziekte,

en vast te stellen dekking voor patiënten die lijden aan deze ziekte, volgens de toegekende Bill nummer 4150/16 voordelen.

Het project begint met de opmerking dat, aangezien twee eerdere wetgevende initiatieven over dit onderwerp (3837/13 en 3855/15) en hebben tot dusver niet behandeld,

is van plan om deze projecten uit te breiden “is dat we overwegen absoluut noodzakelijk is om de behandeling te presenteren en dit wetsvoorstel te bespreken, omdat we niet uit de echte behoefte aan mensen die lijden aan deze ziekte kan blijven,” Gutierrez citeert.

Fibromyalgie is een aandoening bekend als stille ziekte, enkele symptomen, chronische pijn in de spieren, gewrichten en pezen. Die hebben ook slaapstoornissen, gedesorganiseerd denken, en zelfs depressie. De symptomen zijn niet identificeerbaar,

behalve voor het verminderen van de massa van de hersenen als het niet goed gehydrateerd, zodat de getroffenen lijden aan slaapstoornissen, ochtendstijfheid en andere gevolgen van constante pijn.

Reumatologie experts in de nationale geschiedenis te erkennen dat er nog steeds veel niet-gediagnosticeerde gevallen van fibromyalgie en dat de kans op succes van een behandeling aan het ontbreken van een vroege diagnose te verminderen.

Een verslag over de ziekte en de gevolgen daarvan laten zien dat mensen die lijden aan deze ziekte verhinderd zijn het uitvoeren van dagelijkse taken van bijna 25%, terwijl 60% van de betrokkenen het gevoel hebben dat hun verminderde capaciteit met 60%.

radicaal wetgever bepaalt “is een slecht herkend door vele gezondheidswerkers en nog meer door de maatschappij en de media waarin deze patiënten gerelateerd zijn, met inbegrip van werk en gezin.

Om dit moet worden toegevoegd het feit dat een belangrijke intolerantie voor fysieke en mentale stress met cognitieve beperkingen die een belangrijke impact hebben op de kwaliteit van het leven ”

Het uitbreiden van de genoemde dat als gevolg van de kenmerken ervan, de behandeling is niet alleen behoren tot een specialist gronden, hoe je een multidisciplinair team te grijpen, bestaande uit reumatologen, psychiaters, psychologen, klinische en alle andere specialist die kan helpen bij het definiëren de diagnose

“Het belang van de pathologie bestellingen wetgeving op dit gebied, om de dekking voor patiënten die lijden aan deze ziekte tegen te gaan, zowel in de publieke en private sector. Gezondheid is een grondrecht van alle burgers,

dus het is de verantwoordelijkheid van de staat om de volledige uitoefening van prioriteit te geven aan de burgers in gemarginaliseerde en sociaal kwetsbare “uitbreiding” te waarborgen is de verantwoordelijkheid van deze term, de promotie, bescherming en het herstel van de gezondheid van hun inwoners, met het oog om te zorgen voor een volledige fysieke, mentale en sociale welvaartsstaat “.

“Vandaag is het probleem wordt steeds meer zichtbaar is, is het kennisclaims openbaar gemaakt burgers in het hele land, voor de erkenning en voor de presentatie van een parlementair initiatief om dit te dekken, helaas, steeds vaker voorkomende ziekte” , concludeerde Gutiérrez.

diagnose
Hij zegt ook in de artikelen die de diagnose moet worden gedaan door een reumatoloog arts en een interdisciplinair team dat andere gezondheidswerkers, zoals psychiaters, psychologen, fysiotherapeuten, artsen en anderen die een bijdrage leveren aan al diegenen die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de therapie omvat passend, zoals bepaald door de handhavingsinstantie.

Zodra de diagnose, zal de patiënt zonder sociale uitkeringen toegang tot de gratis levering van specifieke inmunomodeladora drugs en / of is aangegeven door een vakman onder het ministerie van Volksgezondheid van de provincie;

uitgebreide dekking van behandelingen op basis van interdisciplinaire neurorevalidatie sessies zonder kappen of beperkingen, volgens de medisch assistent certificering; met betrekking tot medische en farmacologische behandelingen en andere behandelingen in elk geval noodzakelijk wordt geacht voor mensen die lijden aan fibromyalgie, ongeacht de leeftijd.
Zij hebben het recht om alle of een deel van de in overeenstemming met de omvang bepaald door de verordening ingestelde voordelen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!