Gevoeligheid voor licht, aanraking, geluiden en geuren in fibromyalgie

Het is gebruikelijk voor mensen met fibromyalgie zijn zeer gevoelig voor geluiden, aanraking, het licht, de geuren en het klimaat; Ze voelen alsof ze aan alles om hen heen “hebben het volume toegenomen”.

Er wordt aangenomen dat deze effecten ontstaan ​​doordat sommige stoffen hersensignalen van buitenaf amplificeren en omdat het autonome zenuwstelsel een storing voorkomen eigenschappen zoals homeostase reguleren gewaarwordingen.

Wanneer u fibromyalgie, het lichaam overreageren op externe prikkels, is voortdurend alert en verergering van angst toen veel van deze sensaties bij elkaar komen op hetzelfde moment. Je kunt echt overweldigend.
De overbelasting van stimuli leidt vaak tot verwarring, angst, angst en paniek.

Laten we kijken hoe overgevoeligheid invloed op mensen met Fibromyalgie:
Gevoeligheid voor licht
Sommige patiënten met fibromyalgie de behoefte voelen om een ​​zonnebril te dragen elke keer dat je naar buiten en de voorkeur aan het licht binnen verduisterd te houden; Ze voelen zich slecht ze worden geconfronteerd met het tv-scherm of computer (vooral als ze in een donkere kamer); Ze hebben moeite met het rijden op zonnige dagen, enz.

Aan de voorzijde van een helder licht stimulatie, mensen met fibromyalgie hebben pijn in de ogen, zijn ongemakkelijk en kan zelfs een ernstige hoofdpijn te ontwikkelen.
GEVOELIGHEID VOOR SONS
Screenshot 2013/06/05 op 16:20:08 Een luide, repetitieve, plotselinge of “vervelend” kan prikkelbaarheid, body prikkelbaarheid, hoofdpijn en misselijkheid veroorzaken. Dit voorkomt dat meestal mensen zijn in openbare plaatsen of waar veel geluiden vereisen aandacht.
Mensen met fibromyalgie kan niet de geluiden om je heen te negeren, omdat de hersenen vast te leggen en zelfs de kleinste, onbelangrijke ruis “het volume te verhogen”.

“Onlangs zat ik in een fast food restaurant en een zoemer hield me voor langere tijd. Ik verliet om zich te concentreren op wat mijn man vertelde me. Bij elk geluid, voelde ik me meer en meer opgewonden, was bijna alsof er een elektrische stroom gaan door elke zenuw in mijn lichaam. ”

Aanslaggevoeligheid
mensen met fibromyalgie algemeen allodynia, een pijnsensatie veroorzaakt door een stimulus die veroorzaakt gewoonlijk geen pijn, bijvoorbeeld een aanraking.

Dit probleem wordt veroorzaakt door een storing van nociceptoren (ons lichaam pijnreceptoren), die het signaal naar de hersenen dat bijna elk gevoel pijnlijke zenden; de huid overgevoelig.

la pelle diventa ipersensibile.
Mensen met fibromyalgie hebben vaak pijn wanneer ze worden blootgesteld aan de wind als ze worden omarmd en gekoesterd, om haar haar te borstelen, en zelfs bij het gebruik van een bepaald soort kleding (strakke, met bepaalde stoffen, textuur en vormen, etc.)
Als een persoon met fibromyalgie een blauwe plek, snijden of krassen, kunnen ze nog steeds voelen pijn in het getroffen gebied na een lange periode van tijd, zelfs als de schade al is genezen.

GEVOELIGHEID te ruiken
Fibromyalgie maakt het niet alleen gevoelig voor “unpleasant” geuren, maar kan ook een negatief effect hebben, zelfs in het geval van zachte geuren.
Sommige mensen hebben multiple chemical sensitivity, dat is een ziekte waarbij een abnormale reactie wordt gegenereerd tegen een groot aantal synthetische chemicaliën.
Mensen met fibromyalgie kan leiden tot duizeligheid, misselijkheid, pijn in het lichaam, hoofdpijn, maagpijn en keel hebben bij het maken van activiteiten zoals zwemmen (omdat ze worden gebruikt verschillende producten met verschillende geuren: zeep, shampoo, scheerschuim, etc.); om te gaan door de supermarkt gangpaden met schoonmaakmiddelen of parfums; om het huis schoon; wanneer gaan naar het tankstation; wanneer ze leven met mensen die wat geur te gebruiken of roken, enz.
Bij sommige mensen, de gevoeligheid is zodanig dat ze kunnen raden wat je eet in de ochtend, als u alcohol drinkt of als je baadt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
error: Content is protected !!