Fysieke veranderingen in het lichaam van fibromyalgie

Terwijl het syndroom vaak verkeerd begrepen en grote delen ervan zijn nog steeds een mysterie, is het onderzoek begin tot waarneembare fysiologische redenen vinden.

Zeker, er is nog een lange weg te gaan, maar het syndroom heeft een lange geschiedenis van misverstanden en ontslagen, dus zelfs een start aan het project om meer fysieke verbindingen vinden is een goede stap.

Fibromyalgie wordt vaak verkeerd begrepen, maar er is geen echte verwarring over de manier waarop het wordt gepresenteerd. Het syndroom wordt gekenmerkt door wijdverbreide pijn die meestal van invloed op de spieren of gewrichten.

Het kan echter elk gebied van het lichaam, met inbegrip van weefsel aantasten. Wat resulteert in pijn in de rug en spierpijn, algemeen gevoel van vermoeidheid en specifieke gebieden van gevoeligheid.

Ondanks het feit dat meerdere punten die gevoelig zijn voor palpatie zijn, de zogenaamde “soft spots”, zal de patiënt een normaal neurologisch onderzoek dat er geen idee van wat er gebeurt geeft te hebben. Tenderpoints specifieke punten in het lichaam en wanneer de druk op deze punten wordt gezet, waardoor pijn.

Het syndroom meest van invloed op vrouwen van middelbare leeftijd die verder gezond zijn. Het kan echter de vrouwen van verschillende leeftijden en mannen en jongens beïnvloeden.

Naast de pijn, mensen met fibromyalgie hebben vaak andere symptomen, zoals vermoeidheid, slaapstoornissen, andere slaapproblemen en problemen met het geheugen en de concentratie. Het kan ook leiden tot intestinale aandoeningen.

Ten eerste kan het syndroom verantwoordelijk voor zowel slaapstoornissen zoals slaap vermoeidheid. Dit laatste verwijst naar het feit dat de slaap vaak niet ontspannen of verfrissend als gevolg van fibromyalgie. Als gevolg hiervan wordt het syndroom vaak verward met het chronisch vermoeidheidssyndroom.

Het syndroom kan ook verantwoordelijk zijn voor een zogenaamde “brain mist” te zijn. Wat dit betreft is het onvermogen om zich te concentreren of denken duidelijk dat vaak gepaard gaat het syndroom.

Het is duidelijk dat dit, in feite, direct gerelateerd aan fibromyalgie of als het wordt veroorzaakt door chronische pijn en vermoeidheid toestand brengt.

Fibromyalgie kan ook verantwoordelijk zijn voor spijsverteringsstoornissen. Het is niet ongewoon oorzaak darmirritaties syndroom.

In aanvulling op de pijn, kan het syndroom ook jeuk of een branderig gevoel veroorzaken. Dit is een zeldzame bijwerking, maar soms gebeurt.

Ten slotte is het niet ongewoon voor mensen die lijden aan fibromyalgie ook last hebben van andere psychische aandoeningen tegelijk.

Dit kan een probleem zijn, omdat fibromyalgie heeft een lange geschiedenis van wordt afgedaan als “all in je hoofd” door artsen en andere gezondheidswerkers boven.

Echter, dit is niet te classificeren dit syndroom als psychosomatische, alleen om te erkennen dat er ook andere dingen gebeuren op hetzelfde moment dat fibromyalgie. Net als slaapstoornissen is het niet duidelijk dat dit is direct gerelateerd aan het syndroom, echter.

Het is helemaal niet verwonderlijk als patiënten die lijden aan chronische pijn en ervaren andere vormen van frustratie dat fibromyalgie kan creëren, kan ook lijden aan depressie.

Dit is niet een direct gevolg van fibromyalgie, maar de oorzaak van de symptomen van het syndroom zich meebrengt. Dat maakt het niet minder het gevolg van fibromyalgie, het is gewoon betekent dat je niet als een direct gevolg worden behandeld.

Pathofysiologie van fibromyalgiesyndroom

Pathofysiologie
pathofysiologie en pathofysiologie is de combinatie van pathologische fysiologie.

De pathologie het medische vakgebied beschreven omstandigheden kenmerkend waargenomen bij een ziektetoestand, terwijl fysiologie de biologische vakgebied beschrijven processen of mechanismen die in een patiënt.

De pathologie beschreven abnormale of ongewenste toestand en pathofysiologie probeert processen of fysiologische mechanismen waardoor de aandoening ontstaat en zich ontwikkelt leggen.

Uiteindelijk kan de pathofysiologie worden beschreven slechts als waarneembare fysiologische veranderingen die optreden als gevolg van een medische aandoening.

Pathofysiologie is niet de oorzaak, maar eerder het gevolg dat een aandoening op het lichaam.

Dit zal duidelijk worden onderscheiden van de etiologie, de term voor oorzaken.

Pathofysiologie niet de oorzaken van iets beschrijven in termen van fibromyalgie, het is goed, omdat de oorzaak van het syndroom is onbekend.

Pathofysiologie van fibromyalgie
Dus welke veranderingen in de patiënt ‘s lichaam worden veroorzaakt door fibromyalgie? Dit zal uiteraard zijn moeilijk omdat bijna alles over dit syndroom is gehuld in onzekerheid.

Er is echter ten minste een aantal aspecten van de ziekte die waarneembaar zijn en dus kunnen worden beschouwd als deel van de pathofysiologie van het syndroom.

De meest voor de hand liggende en waarneembare symptoom is pijn. Dit wordt gezien als een probleem met overgevoeligheid voor stimuli in het algemeen, die dan manifesteert als pijn.

Deze overgevoeligheid is wellicht het gevolg van neurobiologische veranderingen of “waakzaamheid”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
error: Content is protected !!