5 risicofactoren voor fibromyalgie. deel deze informatie alstublieft ..

Zoals u waarschijnlijk weet, is fibromyalgie een chronisch syndroom; Chronisch betekent het langdurige syndroom, meestal een levenslange ziekte.

Fibromyalgie is niet schadelijk of inflammatoir van de gewrichten, maar wordt beschouwd als een aandoening die verband houdt met artritis. In feite is fibromyalgie een reumatische ziekte die pijn veroorzaakt in de zachte weefsels en gewrichten.

Om duidelijk te zijn, maar er zijn veel theorieën, er is geen consensus over een specifieke oorzaak van fibromyalgie. Onderzoekers en artsen zijn van mening dat een combinatie van factoren die samenwerken een rol speelt bij het bestaan ​​van fibromyalgie.

5 gemeenschappelijke risicofactoren

De bijdragende factoren kunnen zijn:

• problemen met het centrale zenuwstelsel

• herhaaldelijk letsel

• Reumatoïde artritis en / of lupus

• Fysieke of psychologische trauma-episode (PTSS)

• Familiegeschiedenis kan kwetsbaarder worden voor de ontwikkeling van het syndroom.

Naast de bovengenoemde oorzaken worden andere risicofactoren opgeofferd (vrouwen hebben tien keer meer kans om het syndroom te ontwikkelen) en de leeftijd. Gewoonlijk wordt fibromyalgie gediagnosticeerd tussen 20 en 50 jaar.

Bovendien werden slaapstoornissen gezien als een symptoom en een mogelijke oorzaak van fibromyalgie. Patiënten die lijden aan slaapstoornissen zoals het rustelozebenensyndroom of slaapapneu hebben een hoger risico op fibromyalgie.

Hoe ben je gediagnosticeerd met fibromyalgie?

En ‘het is waarschijnlijk dat een patiënt met fibromyalgie de arts verschillende keren heeft bezocht voordat de juiste diagnose is gesteld,

omdat veel van de symptomen van fibromyalgie vergelijkbaar zijn met die van andere stoornissen.

Voordat u een juiste diagnose kunt stellen, sluit u alle andere ziekten en aandoeningen.

Om de zaken nog frustrerender te maken, zijn er geen specifieke diagnostische laboratoriumtests die het bestaan ​​van fibromyalgie definitief bewijzen.

Dientengevolge geloven veel onervaren en / of aanhoudende artsen nog steeds dat pijn al het hoofd van de patiënt is.

Voor een diagnose van fibromyalgie moet de patiënt twee specifieke criteria hebben; gegeneraliseerde pijn en de aanwezigheid van zwakke punten.

Op zo’n manier dat de pijn algemeen wordt beschouwd, moet het de vier kwadranten van het lichaam van de patiënt beïnvloeden; Aan de linkerkant, rechts, op en neer. Welke zwakke punten, 18 zijn er in lichaamsdelen.

Ten minste 11 van hen moeten gevoelig zijn om aangeraakt te worden voor een diagnose van fibromyalgie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!