Misbrug er hovedårsagen til fibromyalgi

Fibromyalgi er en smerteforstyrrelse med symptomer, der spænder fra muskelsmerter og følelsesløshed i ekstremiteterne til søvnforstyrrelser. Betændelse og kroppens reaktion på stress gennem de komplekse interaktioner mellem hjernen og andre organer spiller en rolle i fibromyalgi. Det kan være svært at undgå spændingerne, som det moderne liv kaster på os, men helt sikkert er der mange ting, som vi har kontrol over, der kan hjælpe med at lindre symptomerne på denne tilstand, herunder livsstilsvaner og kost.

Misbrug er hovedårsagen til fibromyalgi

Der er ikke et enkelt eller simpelt svar, hvorfor misbrug eller følelsesmæssig lidelse kan udløse fibromyalgi. Følelsesmæssig stress kan svække din evne til at beskytte dig mod forskellige kroniske smerteforhold, som FMS. Det menes også, at der er en sammenhæng mellem følelsesmæssige traumer, søvnløshed, hovedpine, smerter og andre symptoms.Victimization i en tidlig alder kan have alvorlige langsigtede effekt.

Det lader til, at følelsesmæssige misbrug har taget mindre alvorligt end fysisk misbrug, fordi den ikke har nogen ydre tegn såsom blå mærker eller brækkede knogler. Men de højeste niveauer af følelsesmæssige misbrug, især i barndommen, men også i voksenalderen, der er forbundet med mennesker, der har fibromyalgi angive behovet for at være opmærksom på muligheden for at udvikle fibromyalgi.

barndomsskader

historisk traumatiske erfaringer og stress i barndommen er blevet overset som disponerende faktorer i udviklingen af ​​forskellige kroniske smerter lidelser og psykiatriske lidelser, herunder fibromyalgi, irritabel tyktarm, søvnløshed, depression, angst, posttraumatisk belastningsreaktion posttraumatisk og kronisk træthedssyndrom. Imidlertid ændres tidevandet, da forskningen viser en signifikant sammenhæng mellem barndomstrauma og voksen sundhed.

Centrale nervesystem udvikler sig hurtigt i barndommen og er betinget af at reagere på forskellige stressstimuli, der opstår i livet. Da der findes forskellige miljømæssige stimuli, skabes der nye veje mellem hjerneceller som reaktion på hver stimulus.

For eksempel skaber en behagelig oplevelse, som et kram fra en far eller en sød mad, måder, der lærer hjernen, at reagere med glæde for disse stimuli. På samme måde vil en skræmmende oplevelse skabe og udøve måder der reagerer med frygt.

Denne proces med at skabe nye veje som reaktion på stimuli kaldes neuroplasticitet. Når vi alder, falder neuronal plasticitet, hvilket betyder, at det er sværere at udvikle nye veje og justere hjernens reaktioner på stimuli. Børn har en klar fordel ved at have en høj grad af neuronal plasticitet.

Dette fremhæver dog også betydningen af ​​at levere betydelige stimuli til den udviklende hjerne for at sikre udviklingen af ​​positive veje.

Traumatiske oplevelser, der er relateret til fibromyalgi, omfatter:

  • << Accidente
  • << Det følelsesmæssige traume
  • << Visse vira som hepatitis C og HIV
  • << En adskillelse i sin moders barndom og det varede mere end 6 måneder.
  • << liv gennem en krig.

Læs mere  “Fibromyalgi er forbundet med stress og negative følelser af ubearbejdet barndom

seksuelt misbrug

Ifølge undersøgelser har cirka 30-40 procent af voksne lidt tidligt fysisk, følelsesmæssigt eller seksuelt misbrug under deres barndom. Andre undersøgelser tyder på, at den faktiske statistik kan være meget højere og rapporteret. Flere undersøgelser har specifikt undersøgt rollen som seksuelt misbrug og fibromyalgi, og resultaterne er overraskende. I flere undersøgelser rapporterede omkring 65 procent af kvinder med fibromyalgi seksuelt misbrug.

Selvom forskere ikke ved præcis, hvordan eller hvorfor børnemishandling er forbundet med fibromyalgi, er det vigtigt at overveje rollen som misbrug i de foranstaltninger, der er truffet for at helbrede og kontrollere symptomerne på fibromyalgi. Meget af forskningen om misbrug og fibromyalgi er opstået i de sidste 5-10 år. Det betyder, at der ikke er noget bevis for, at du kan fastslå, hvordan misbrug kan påvirke fibromyalgi symptomer i fremtiden.

En undersøgelse fra 1995 foretaget af McGill University i Canada fandt, at i en gruppe på 83 kvinder med fibromyalgi og 161 kvinder i kontrolgruppen, 37 procent af kvinderne i fibromyalgi gruppe havde oplevet seksuelle overgreb i barndommen.

Kun 22 procent af kvinderne i kontrolgruppen rapporterede seksuelt misbrug i barndommen. Kvinder i fibromyalgi-gruppen rapporterede også højere fysiske overgreb (18 procent mod 4 procent), stofmisbrug (16 procent mod 3 procent) og livslang seksuelt misbrug ( 17 procent mod 6 procent).

Af særlig interesse er det et studie i Birmingham, Alabama, hvilket tyder på, at mennesker med fibromyalgi var statistisk større sandsynlighed for at have haft en tidligere historie af seksuelt eller fysisk misbrug, selv om andre undersøgelser tilbagevist disse resultater.

Resultaterne af en undersøgelse offentliggjort af American College of Rheumatology i sin dagbog, gigt viste, at 65% af patienter med fibromyalgi rapporterede seksuelle overgreb i fortiden, sammenlignet med 52% af raske kontrolpersoner deltagere. Denne undersøgelse viste, at fibromyalgi patienter med tidligere misbrug rapporterede flere symptomer end patienter med fibromyalgi ikke har denne baggrund barndom.

Forskerne fandt, at undersøgelsen viste, at kun haft et misbrug forårsagede en mere alvorlige symptomer på fibromyalgi, selv om en sådan misbrug ikke synes at være årsag til selve syndrom.

Patienter med fibromyalgi, der tidligere har haft et sådant misbrug, ville gøre det godt at diskutere dette med deres udbydere. Terapi anbefales altid som et middel til misbrug, og patienter med fibromyalgi er ingen undtagelse fra reglen. Ingen kan sige sikkert, men det er fornuftigt, at der står over for konsekvenserne af sådant misbrug, kun kan hjælpe patienter med fibromyalgi at opnå en bedre livskvalitet.

Den anbefalede behandling

Anbefalede behandlinger omfatter rådgivning, kognitiv adfærdsterapi, hypnoterapi, posttraumatisk stress disorder behandlinger og antidepressiv medicin såsom Cymbalta (duloxetin) og Effexor (venlafaxin).

Frem for alt, når du omsorgen for en person, der har smerter uden patologi gennemsigtige væv, eller som har erkendt intensiveret behandling af følelsesmæssig smerte, berolige den person, at oplevelsen af ​​smerte er ikke i hans hoved, men snarere i dens nervesystem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
error: Content is protected !!