Als je van iemand met fibromyalgie houdt, weet je dat we last hebben van hevige pijn die van dag tot dag en van uur tot uur varieert.

Als je van iemand met fibromyalgie houdt, weet je dat we last hebben van hevige pijn die van dag tot dag en van uur tot uur varieert. Dit kunnen we niet voorspellen. Dat is waarom we willen dat je begrijpt dat we soms dingen op het laatste moment moeten annuleren en dit stoort ons net zo veel als jij.

We willen dat je weet dat we moeten leren ons lichaam te accepteren met zijn beperkingen, en het is niet gemakkelijk. Er is geen remedie voor fibromyalgie, maar we proberen de symptomen dagelijks te verlichten.

We vragen niet om hieraan te lijden.
Vaak voelen we ons overweldigd en kunnen we niet meer spanningen aan dan we hebben. Voeg zo mogelijk geen extra spanningen toe aan mijn lichaam.

Zelfs als we er goed uitzien, voelen we ons niet goed. We hebben geleerd om de meeste dagen met constante pijn te leven. Als je ons gelukkig ziet, betekent dit niet noodzakelijk dat we geen pijn hebben, alleen dat we er mee te maken hebben.

Sommige mensen denken dat we niet zo slecht kunnen zijn als we er goed uitzien. De pijn wordt niet gezien. Dit is een chronische “onzichtbare” ziekte en het is niet gemakkelijk voor ons om het te hebben.

Begrijp dat alsjeblieft, omdat we niet kunnen werken zoals voorheen, het is niet dat we lui zijn. Onze vermoeidheid en pijn zijn onvoorspelbaar en daarom moeten we onze levensstijl aanpassen.

Iets dat lijkt eenvoudig en gemakkelijk te doen is niet voor ons, en kan ons veel vermoeidheid en pijn veroorzaken. Niet noodzakelijk iets dat we gisteren hebben gedaan, we kunnen het vandaag doen, maar het betekent niet dat we het niet nog een keer kunnen doen.

Soms worden we depressief. Wie zou niet depressief worden met een sterke en constante pijn? Er is gevonden dat depressie met dezelfde frequentie optreedt bij fibromyalgie als bij elke andere aandoening van chronische pijn.

Het geeft ons geen pijn om depressief te zijn, maar we worden depressief door de pijn en het onvermogen om te doen wat we gewend waren. We voelen ons ook slecht wanneer er geen ondersteuning en begrip is van artsen, familie en vrienden. Begrijp me alstublieft, met uw steun en help u mijn pijn te verminderen.

Hoewel we de hele nacht sliepen, hebben we niet genoeg rust gehad. Mensen met fibromyalgie hebben slaap van slechte kwaliteit, waardoor de pijn erger wordt op dagen die slecht slapen.

Voor ons is het niet gemakkelijk om lange tijd in dezelfde positie te blijven (zelfs als je zit). Dit veroorzaakt veel pijn en het kost tijd om te herstellen. Daarom gaan we niet naar sommige activiteiten waarvan we weten dat deze factor ons zou schaden. Soms gaan we, hoewel we weten welke gevolgen dit zal hebben.

We worden niet gek als we soms simpele dingen vergeten, wat we zeiden, iemands naam of we zeggen het verkeerde woord.

Dit zijn cognitieve problemen die deel uitmaken van fibromyalgie, vooral op dagen dat we veel pijn hebben. Het is iets vreemds, zowel voor jou als voor mij. Maar laten we samen lachen en ons helpen ons gevoel voor humor te behouden.

De meeste mensen met fibromyalgie zijn zich beter bewust van deze aandoening dan sommige artsen en anderen omdat we gedwongen zijn om onszelf te onderwijzen om ons lichaam te begrijpen.

Dus alsjeblieft, als je een “remedie” voor mij gaat suggereren, doe het dan niet. Het is niet omdat ik je hulp niet waardeer of niet wil verbeteren, maar omdat ik mezelf goed op de hoogte houd en al veel dingen heb geprobeerd.

We voelen ons erg gelukkig wanneer we een dag hebben met weinig of geen pijn, wanneer we goed slapen, wanneer we iets doen dat we lang geleden niet hebben bereikt, wanneer ze ons begrijpen.

We waarderen echt alles wat je hebt gedaan en kunt doen voor mij; inclusief uw inspanningen om mij te informeren en te begrijpen.

Kleine dingen betekenen veel voor mij en ik wil dat je me helpt. Wees aardig en geduldig. Onthoud dat ik in dit lichaam, pijnlijk en moe, nog steeds daar ben.

Ik probeer te leren leven van dag tot dag, met mijn nieuwe beperkingen en om de hoop morgen te behouden. Help me te lachen en de prachtige dingen te zien die God ons geeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
error: Content is protected !!