5 vroege waarschuwingssignalen bij mensen met fibromyalgie

Hoewel fibromyalgie symptomen die lijken op die in verband met andere ziekten kunnen worden, als er meer dan één symptoom wordt waargenomen, is het een goed idee om naar uw arts voor een vroege diagnose

Fibromyalgie is een ziekte die wordt erkend door alle medische organisaties (en de Wereldgezondheidsorganisatie sinds 1992). De prevalentie ervan is    ongetwijfeld hoger bij vrouwen.

Vandaag de dag, fibromyalgie vormt een uitdaging voor de wetenschap en de geneeskunde, omdat de klinische profiel en de symptomen zeer breed kan worden, variërend van chronische musculoskeletale pijn, prikkelbare darm syndroom, een overactieve blaas, slaapstoornissen, bruxisme …

De overgevoeligheid voor pijn en stemmingswisselingen die deze chronische aandoening veroorzaakt, zijn twee van de gemeenschappelijke werkelijkheden – evenals beperkingen in uw dagelijks leven – waarmee patiënten worden geconfronteerd.

Hun lijden kan hen verlammen, waardoor het    moeilijk wordt om een ​​compleet en functioneel behandelingsschema te bieden    voor patiënten om hun kwaliteit van leven te herwinnen.

Zoals altijd met betrekking tot chronische ziekten, is het belangrijk om zoveel mogelijk informatie te hebben en onderdeel te zijn van een steungroep die u zal helpen verschillende behandelingen uit te proberen totdat u de beste resultaten krijgt.

In het artikel van vandaag nodigen we u uit om kennis te nemen van vijf vroegtijdige waarschuwingssignalen van fibromyalgie.

Fibromyalgie: de eerste symptomen

Laten we beginnen met het beschouwen van iets belangrijks. Gemiddeld duurt het een lange tijd voordat iemand met fibromyalgie de juiste diagnose krijgt vanwege de uiteenlopende symptomen die deze kunnen hebben.

Het is gebruikelijk om door een aantal verschillende artsen en specialisten te gaan tot je uiteindelijk de juiste diagnose krijgt. U kunt bijvoorbeeld meer horen over reumatische of arthritische aandoeningen.

Fibromyalgie is echter veel breder dan dat.

Neurologen hebben ontdekt dat fibromyalgie in feite geen reumatische ziekte is, maar    een probleem dat ontstaat in het centrale zenuwstelsel.

Daarom moet je op de hoogte zijn van de volgende symptomen, en als ze aanhoudend zijn of in combinatie met andere problemen, is het tijd om naar een goede specialist te gaan.

beenvorming

Ossificatie, of    het gevoel van mobiliteitsverlies in de gewrichten, is zeer pijnlijk.

  • Dit gevoel van verlamming verschijnt meestal ‘s morgens en is een van de eerste symptomen van fibromyalgie.
  • Wanneer u langdurig zit of ligt,    reageert uw lichaam en uw gewrichten niet.
  • U kunt dit symptoom ook ervaren wanneer u veranderingen in temperatuur of relatieve vochtigheid ervaart.

Een voorbeeld kan zijn wanneer u in een kamer met airconditioning bent. Als je naar buiten gaat en het temperatuursverschil opmerkt, ervaar je hoofdpijn en stijve spieren in de nek- of schouderspieren.

Slaapstoornissen

Ondanks te veel slapen, kunnen patiënten die lijden aan fibromyalgie wakker worden en zich nog steeds moe voelen, alsof ze net een paar uur in slaap zijn gevallen.

Verschillende studies over dit onderwerp geven aan dat tijdens de diepere fase van de slaap (de delta-fase) er onderbrekingen in de hersengolven kunnen zijn die voor kalmte zorgen.

Dit betekent daarom dat    hoewel het de droom is die niet rust.

kleine cognitieve fouten

Mensen met fibromyalgie melden over het algemeen dat de eerste symptomen die zij opmerkten    concentratieproblemen waren, of een langzaam vermogen om zich op bepaalde taken te concentreren.

  • Deze problemen staan ​​bekend als “fibro haze” en worden gekenmerkt door kleine geheugenstoringen of moeilijkheden in verschillende dingen tegelijkertijd.
  • Het is belangrijk om te onthouden dat deze symptomen ook geassocieerd kunnen zijn met stress, dus als u probeert vast te stellen of fibromyalgie al dan niet mogelijk is, is het het beste om andere, meer definitieve symptomen te overwegen (pijn in de gewrichten, vermoeidheid, enz.).

Abdominaal ongemak

Veel mensen die lijden aan fibromyalgie ervaren verschillende spijsverteringsproblemen die zich vanaf het begin manifesteren met de volgende symptomen:

  • Buikpijn, obstipatie of diarree
  • Prikkelbare darmsyndroom
  • Moeilijk om voedsel te verteren of te slikken. Experts zeggen dat fibromyalgie soms problemen kan veroorzaken in de slokdarmspieren

myofasciaal pijnsyndroom

Myofasciaal pijnsyndroom is een neuromusculaire aandoening waarbij    zeer pijnlijke plekken (bekend als triggerpoints) worden gevormd en verspreid rond de spieren of bindweefsels.

  • Als u repetitieve pijnbewegingen ervaart die zich op de meest onverwachte plaatsen bevinden, kan dit een aanwijzing zijn voor deze aandoening.
  • Soms kan alleen met een zware schoudertas een scherpe pijn in de nek, schouders en tot aan de elleboog veroorzaken. Dit is iets om in gedachten te houden.

Onthoud dat    fibromyalgie elke persoon anders kan treffen    , met een breed scala aan symptomen.

Er zijn echter enkele veelvoorkomende symptomen en we moedigen u aan hulp te zoeken als een van degenen die we vandaag beschrijven, aanhoudend wordt en uw kwaliteit van leven beïnvloedt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
error: Content is protected !!